Справжня шинка у шинковиці Biowin
Даний рецепт розрахований на шинковарку Biowin об'ємом 3,0 л (2,1 кг). Для шинковарок Biowin 1,5 л (1,1 кг) зробіть перерахунок.
Інгредієнти:
- Свинина 2,100 кг (можна взяти частину яловичини);
- Сіль нітритна 15 г/кг - 32 г;
- Цукор 1 ч.л;
- Часник 1 або 1/2 зубчика
- Перець чорний мелений 1,5 ч.л неповні;
- Хмелі-сунелі - 1 ч.л неповна;
- Мускатний горіх 0,5 ч.л;
- Вода 10% - 210 мл
При використанні готових смако-ароматичних сумішей додається тільки Нітритна сіль відповідно до ваги використовуваного м'яса. Кількість внесення готових смако-ароматичних сумішей для кожної суміші індивідуально і рекомендовано виробником.
Обладнання:
- Шинковарка Biowin 3,0 кг;
- М'ясорубка;
- Миска для вимішування фаршу;
- Термометр механічний (для визначення температури всередині шинки);
- Термометр цифровий (для контролю температури води);
- Пластиковый пакет для шинковарки BIOWIN 3,0 кг;
- Каструля для воды;
- Підставка під шинковарку
Процес
М'ясо розділіть на дві частини - 40% перекручуємо на фарш, інші 60% режим на дрібні шматочки 1 - 2 см.
З'єднуємо всі інгредієнти разом. Отриманий фарш ретельно перемішуємо протягом 15 - 20 хв (До появи волокон і гарної в'язкості, прилипання фаршу до рук). Добре вимішаний фарш кладемо в холодильник на 12 -48 годин.
На наступний день або добу фаршем наповнюємо пластиковий пакет Biowin, попередньо помістивши його в корпус шинковарки. Залиште 1,0 - 1,5 см, від верхньої кромки вшинковарки, незаповненою (для пружини). Закрийте кришку ветчінніци і вставте механічний термометр в спеціальне посадкове місце. На дно варочної каструлі обов'язково покладіть підставку, що б шинковарка не торкалася безпосередньо дна каструлі. Наберіть води до передбачуваного рівня фаршу (1,0 - 1,5 см від верху шинковарки). Для контролю температури води, за допомогою нескладного пристосування, розмістіть цифровий термометр на краю каструлі.
Перший етап - отеплення. Нагрійте воду в каструлі і витримайте шинковарку протягом 40 - 50 хв при температурі води 50°С
Другий етап - варіння. Після отепленія підійміть температуру води до 80°С і намагайтеся тримати її в межах не менш 74 і не більше 80°С. Готовність шинки визначаєте після досягнення температури 69°С на механічному термометрі, встановленому в ветчінніцу.
Третій етап - охолоджування. Після досягнення температури готовності (69°С) вийміть ветчінніцу з води, злийте бульйон, який утворився, нахиливши корпус і намагайтеся максимально швидко охолодити, бажано в крижаній воді (хв 30 - 50), потім помістіть її, не розбираючи, в холодильник на 8 - 12 годин. Результат порадує і вас і вашу родину.